Πώς να παρασκευάσετε θεραπευτική άλμη από Αλάτι Ιμαλαΐων

ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ

Η άλμη, δηλαδή το διάλυμα νερού και αλατιού παρέχει στο σώμα ενέργεια για 24 ώρες. Η καθημερινή κατανάλωσή της διατηρεί την ισορροπία αλκαλικού/όξινου στον οργανισμό και ομαλοποιεί την πίεση του αίματος. Μπορεί να απαλλάξει τον οργανισμό από ακαθαρσίες και τοξίνες που δημιουργούν πέτρες, διαφόρων ειδών ρευματισμούς, όπως αρθρίτιδες και πέτρες στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη. Βοηθά το κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα, βοηθά στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και διευκολύνει τον ύπνο.
Τοποθετήστε αρκετούς κρυστάλλους αλατιού σε γυάλινο βάζο (μεγέθους μαρμελάδας, μελιού κτλ) κατά προτίμηση με φελλό ή ξύλινο ή πλαστικό καπάκι και προσθέστε καθαρό νερό πηγής ή απιονισμένο γεμίζοντας το βάζο. Αφήστε το μείγμα στο βαζάκι για μια νύχτα.
Εάν έχουν διαλυθεί όλοι οι κρύσταλλοι αλατιού την επόμενη ημέρα, προσθέστε μερικούς ακόμα στο μείγμα. Η άλμη σας θα είναι έτοιμη, όταν το νερό θα έχει κορεστεί με το αλάτι και δεν θα μπορεί να απορροφήσει περισσότερους κρυστάλλους. Πάντα στον πάτο του βάζου θα πρέπει να μένουν λίγοι κρύσταλλοι αλατιού.
Προτιμήστε πέτρες αντί κρυστάλλων, διότι πρώτον λιώνουν αργά και κρατάνε καιρό και δεύτερον δεν αιωρούνται αδιάλυτα σωματίδια αλατιού στο πόσιμο διάλυμα που θα καταναλώνονταν από λάθος.

Με τον καιρό, το νερό και το αλάτι θα μειώνεται και πρέπει να προσθέτετε. Θυμηθείτε ότι οι κρύσταλλοι ή οι πέτρες που θα μένουν στον πάτο του βάζου είναι η απόδειξη ότι το νερό δεν μπορεί να απορροφήσει άλλο αλάτι και η θεραπευτική άλμη σας είναι έτοιμη για κατανάλωση. Η άλμη συντηρείται επ’ αόριστον. Σε αυτήν δεν πολλαπλασιάζονται ούτε ιοί, ούτε βακτήρια, ούτε μύκητες.
Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι άλμης την ημέρα για να τονώσετε τον οργανισμό και να επανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια. Η ποιότητα των κρυστάλλων αλατιού Ιμαλαΐων είναι πιο σημαντική από την ποσότητα ή τη συχνότητα της κατανάλωσης. Κάποιες αρχικές αρνητικές παρενέργειες είναι φυσικές και ένδειξη ότι η άλμη αποτοξινώνει τον οργανισμό σας. Αν συνεχίζονται οι παρενέργειες, μειώστε τη δοσολογία.

Καθημερινή χρήση της άλμης

Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι άλμης την ημέρα για να τονώσετε τον οργανισμό και να επανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια. Η ποιότητα των κρυστάλλων αλατιού Ιμαλαΐων είναι πιο σημαντική από την ποσότητα ή τη συχνότητα της κατανάλωσης. Κάποιες αρχικές αρνητικές παρενέργειες είναι φυσικές και ένδειξη ότι η άλμη αποτοξινώνει τον οργανισμό σας. Αν συνεχίζονται οι παρενέργειες, μειώστε τη δοσολογία.
Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού άλμης σε ένα ποτήρι καθαρό νερό. Πίνετε το διάλυμα κάθε πρωί με άδειο στομάχι ή κατευθείαν το κουταλάκι του γλυκού συνοδευόμενο όμως από ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Το διάλυμα μπορείτε να το πίνετε ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για τα παιδιά μειώστε τη δόση ανάλογα με το σωματικό τους βάρους. Λίγες σταγόνες άλμης είναι ιδανικές και για μωρά
.

Χρήσεις: εξάντληση, στρες, πεπτικό, στήριξη του μεταβολισμού, νεφρά, υγεία της ουροδόχου κύστης, κυκλοφορικό σύστημα, καθαρισμός και αποτοξίνωση, νευρικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, ενίσχυση μυοσκελετικού συστήματος, τροφή του δέρματος, ενεργοποίηση της αυτο-ίασης του οργανισμού.

Εισπνοές με άλμη – Ρινική αποσυμφόρηση

Δεν συνίσταται για άτομα που πάσχουν από άσθμα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν διακόψετε οποιοδήποτε συνταγογραφούμενο φάρμακο για το άσθμα.
Αν υποφέρετε από βρογχίτιδα, πιείτε αρκετό νερό προκειμένου να διαλυθεί ευκολότερα η βλέννα και να διευκολυνθεί η απόχρεμψη.
Οι εισπνοές με το διάλυμα άλμης ενδείκνυνται σε περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων, κρυολογημάτων και ιώσεων. Διαλύστε σε 500 ml βραστό νερό 1 κουταλιά της σούπας άλμη σε μια κατσαρόλα. Εισπνεύστε από την κατσαρόλα. Εάν θέλετε σκεπάστε το κεφάλι σας με μια πετσέτα για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.

Στοματική υγιεινή

Η άλμη μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνεται τα βακτήρια από το στόμα σας και να διατηρήσετε τα δόντια σας καθαρά, διαλύοντας την πλάκα και την πέτρα. Για τα δόντια, απλώς βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας στην άλμη και πλύνετε με αυτήν τα δόντια σας.
Χρησιμοποιήστε την για πλύσεις και γαργάρες, αναμειγνύοντας ένα έως δυο μέρη νερό και ένα μέρος άλμης και ξεπλύνετε το στόμα σας ή κάντε γαργάρες με μέρος από το μείγμα. Επαναλάβετε τρεις με τέσσερις φορές. Κάντε αυτές τις πλύσεις αρκετές φορές την ημέρα, ιδιαίτερα μετά τα γεύματα.

Άλλες χρήσεις

Καθαριστικό προσώπου, αποτοξινωτικό μπάνιο, καθαριστικό ποδόλουτρο, πλύσεις ματιών, πλύσεις μύτης.